Basketbal
Training

Welke basketbal-posities zijn er?

Heb je zin om een basketbalwedstrijd te spelen maar ken je de belangrijkste basketbal-posities nog niet? Ontdek dan hieronder welke 5 posities het belangrijkste zijn en hoe je ze optimaal kunt inzetten tijdens je wedstrijd.

1. Point guard

Wie deze positie inneemt, is de spelverdeler. Deze speler moet een overzicht kunnen behouden over het spel. Doorgaans gaat het om iets kleinere spelers die bovendien zeer flexibel zijn.

2.  Shooting guard

Het zal vooral van deze speler afhangen of er veel gescoord zal worden. In tegenstelling tot de point guard is deze speler groot en atletisch. Natuurlijk moet hij net zoals de point guard flexibel zijn. Bovendien moet de shooting guard goed kunnen dunken en shooten.

Baketbal posities

3. Center

De center is meestal de grootste speler. In de NBA is de center gemiddeld 2,08 m groot. Hij is makkelijk aanspeelbaar en staat het dichtste bij de ring waardoor hij doelpunten kan maken. Daarbovenop is de center de belangrijkste verdediger en kan hij de tegenpartij blokken.

4. Small forward

De small forward zal vooral helpen bij het scoren. Let op, deze speler is gemiddeld 1,95m groot. Zijn lengte staat dus los van de benaming van deze positie.

5. Power forward

Deze speler pakt rebounds, blokkeert de schoten en scoort van dichtbij. Daarnaast combineert de power forward zijn kracht, agressiviteit en lengte. Meestal is deze speler 2 meter groot.

Nu ken je de 5 bekendste basketbal-posities en ben je klaar om je tegenstander te verslaan!

Zoek je nog een nieuwe basketbal of -outfit? Breng dan nu een bezoekje aan een Sportarena-winkel in je buurt! Wij verlenen je graag professioneel advies in een van onze filialen.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten